Havo tekenen snuift Kunst in A’dam

Op maandag in de outbreakweek zijn de twee tekenklassen naar Amsterdam geweest voor een lang en leerzaam bezoek aan het Stedelijk- en het Rijksmuseum. In drie groepen werd er ongelofelijk veel kunst opgezogen door leerlingen als ware het sponsjes. Sommige sponzen moesten regelmatig worden uitgeknepen om weer nieuwe indrukken op te kunnen doen, maar daar was de welverdiende pauze voor waarin wij mensen uit de provincie de grote stad mochten bestormen. Op een enkele aanrijding met een fietser en kopstoot met een bus na ging dit vrij soepel.

Na een dikke vier uur rondleiden (en bij Stijn tegen de vijf uur! 😉 was tijd voor nog snel een hapje fast food voordat de perfect getimede terugreis aanving. Precies op tijd voor Pucks auditie weer veilig terug, lekker lang nagenieten van de nachtwacht, het melkmeisje en dat ene blauwe schilderij!

Wat een teken-toptalenten! Met speciale dank aan derde rondleider Marloes Verheijen, oud leerling (2013) en tegenwoordig kunsthistorica, die deze klus op het laatste moment perfect heeft uitgevoerd!

IMG_2233.jpg

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star