Auditorium krijgt kleur!!

(aangepast dinsdag 11 september)

…En de kleuren zitten erop! Veruit de kleurrijkste ruimte van het Mencia is zo’n beetje klaar. Nou ja, de muren dan.

Het project startte zo’n jaar geleden toen bekend werd dat de muren en het plafond klinisch wit zouden gaan worden in het auditorium. De leerlingen die weleens in het ‘ziekenhuis’ C0 rondlopen snappen dat een aantal docenten en vooral een club leerlingen dit graag anders zouden zien. Deze ruimte moest een smoel krijgen. Gedurende een aantal weken is een groepje leerlingen klankbord geweest bij het bepalen van de kleuren van de ruimte, en kregen we toestemming van de directeur om het daadwerkelijk te laten uitvoeren. (Kost namelijk wat meer dan simpele witte muren…)

uitgangspunt was een speels en kleurrijk geheel, we zijn geen ziekenhuis. Verder past de variatie in de muurvlakken goed op een school waar verschillende leerlingen samen een mooi palet vormen. De warme kleuren (Roden tot okers) vonden we een chique en welkome uitstraling hebben. Koelere kleuren (schouwburg Tilburg) zouden een te kille uitstraling opleveren. De eerste proeven zijn zelfs rechtstreeks ‘gestolen’ van het kleurenpalet in de foyer van het Chassé theater en later verder aangepast.

Al met al erg spannend om te zien hoe een lullig schetsje in photoshop uiteindelijk realiteit wordt in een supergrote ruimte… nu de rest van de school nog! 😉

IMG_2290IMG_2291IMG_2288 2IMG_2192.JPGIMG_2193.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star